Over mij

mamablogMijn naam is Merel, ik ben de moeder van twee kinderen, een zoon (8 jaar) en een dochter (7 jaar) en ik schrijf dit mamablog. Toen ik moeder werd merkte ik dat ik veel behoefte had aan informatie en vooral mede-ouders. Helaas kwam ik er al snel achter dat de meeste verhalen en blogs toch gaan over de ‘perfecte’ moeders. Kinderen die alles doen zoals het hoort, alleen de positieve dingen en schattige verhalen worden gedeeld.

Als er iets wordt gebakken of gekookt dan mis ik meestal de helft van de informatie, waardoor het bij mij standaard mislukt. Belangrijker nog, ik kon me met niemand identificeren. Óf de verhalen waren te truttig geschreven óf juist heel erg nep en gemaakt. In beide gevallen past het perfecte leventje gewoon niet bij mij en haak ik af na de eerste alinea. Ik ben een moeder die ook soms gewoon vloekt. Soms gooi ik ook wel eens een steen in een rimpelloze vijver (zo zeggen ze dat toch?). Maar ik ben niet van plan om me anders voor te doen dan ik ben.

Spreekt dit je aan, dan is dit mamablog misschien wel iets voor jou!

En dan nog wat…

Schrik niet, ik ga nu niet alleen maar bloggen met grove scheldwoorden of afgeven op alles en iedereen, zeker niet. Ik kan ook heel keurig en netjes zijn, ik heb hotelschool gedaan en daar leer je wel om je aan te passen in je omgeving, best handig op z’n tijd. Dus als ik met de kinderen ben dan spreek ik keurig, vloek ik niet en als ik wil vloeken dan gebruik ik enkel de eerste letter van het woord, heel handig en bíjna net zo bevredigend.

Ik ben een vreselijke controlfreak die houdt van plannen, organiseren en een goede voorbereiding. Hoewel ik altijd heel veel respect en (vooral) bewondering heb voor mensen die lekker kunnen freestylen, ben ik daar zelf niet goed toe in staat. Dus als er dingen zijn die bij mij perfect of makkelijk lijken. Wees gerust, daar is waarschijnlijk een voorbereiding van enkele uren aan vooraf gegaan!

Misschien zijn er mensen die zich daar mee kunnen identificeren en op zoek zijn naar een fijn en realistisch mamablog, we zijn tenslotte allemaal maar een stelletje amateurs die geen idee hebben waar ze nou eigenlijk mee bezig zijn. Of het nou gaat om ouderschap of werk, eten koken of opruimen. We willen gewoon allemaal gelukkig zijn!

Mocht je in een privé bericht contact met me willen opnemen, vul dan onderstaand formulier in en stuur mij daarmee een e-mail!

PS: Dit is de laatste keer dat ik het woord mamablog gebruik, want stiekem vind ik het een vreselijk woord!
4 comments

  1. Hoi merel,
    Geweldig je intro stukje.Gewoon lekker jezelf zijn en vooral blijven!Ik kwam je zojuist tegen op beste bloggers waar je een vraag stelt.Ik had even geantwoord.Ik ga je volgen. Groetjes Diana

    1. Hoi Jaap, wat onwijs aardig van je! Ik zoek vooral een inspirerende omgeving om in te werken. Verder ben ik met mijn brede achtergrond eigenlijk op veel vlakken inzetbaar. Mijn voorkeur gaat voorlopig uit naar ondersteunende banen. Maar mocht je iets tegenkomen wat niet op bovenstaande aansluit, maar waarvan jij denkt dat het wellicht leuk zou kunnen zijn hoor ik het ook graag.. Lastig he, haha! Nou in ieder geval hartstikke bedankt! Gr. Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *