Hulp met organiseren nodig?

nieuwe levensstijlZoals jullie inmiddels wel van mij weten, ben ik een fan van organiseren. Ik hou er van om dingen te regelen en structuur aan te brengen. En tja… als je ergens goed in bent, dan kun je er maar beter je werk van maken denk ik..

Omdat ik hou van organiseren, maar ook vrij creatief ben, werk ik sinds enige tijd samen met een aantal mensen samen. Ik geef workshops en begeleid mensen om hun leven iets beter behapbaar te maken. Ik help ze om hun dromen waar te maken.

Dit uit zich in mijn werk voor de Puntenplanner.nl en mijn freelance werk als Personal Assistant. Op deze manier hou ik me lekker bezig met organiseren, plannen en vooral heel veel verschillende dingen. precies waar ik gelukkig van word!

Mijn ontdekking: de Puntenplanner

puntenplannerToen ik op internet het fenomeen, Bullet Journal tegenkwam, vond ik het eerlijk gezegd maar onzin. Waarom gebruik je niet gewoon een normale agenda of kalender. O ja, je hebt ook nog je telefoon en daarop heb je allerlei apps, dus ik zag het nut er niet van in. Maar zoals dat gaat met veel dingen, als je er eenmaal iets over hebt gelezen, hoor en zie je het overal.

Bepaalde dingen en gewoontes gingen me plotseling opvallen. Ik sportte niet meer zo regelmatig, mijn alcohol consumptie ging behoorlijk omhoog en ik had heel vaak (vond ik zelf) briljante ideeën, maar een uur later had ik er geen idee meer van, mijn blog werd ook niet mee zo frequent bijgewerkt als ik wilde. Best balen als je een ondernemende geest hebt en houdt van actie. Hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat ik eigenlijk nooit dingen af maak. Het blijft altijd ergens vlak voor het einde hangen. Ik wil en kan meer met mijn leven!

Enthousiast

Langzaam begon ik op te warmen voor mijn eigen bullet journal, ik ging er over lezen, bekeek Instagram pagina’s, Pinterest en struinde YouTube af op zoek naar meer informatie. Hoewel ik er veel informatie vond, was het (bijna) allemaal heel Amerikaans en voor mij als Nederlandse zaten er weinig relevante onderwerpen bij. In de lade van mijn nachtkastje vond ik een prachtig boekje wat ik jaren geleden van mijn tante had gekregen. Toen ik het kreeg dacht ik echt ‘wat moet ik hier mee?!’. Nu is dit het mijn favoriete item in mijn tas en bij brand is dat het eerste wat ik mee neem. Toen ben ik begonnen met schrijven.

Inmiddels is de Nederlandse Bullet Journal eindelijk een feit! Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb maar één missie: mensen helpen hun leven productiever, inzichtelijker en aangenamer te maken. En dat allemaal met een boekje en een pen, hoe TOF is dat?! Het is dus voor iedereen haalbaar! Meer weten? Ga dan snel naar de website.

Personal Assistant

Als Personal Assistant, hou ik me bezig met het organiseren en plannen van de afspraken, relaties, agenda en administratie van mijn opdrachtgevers. Ook hierbij gebruik ik de puntenplanner als basis en introduceer (en automatiseer) de principes van de puntenplanner.

Als freelance sta ik open voor nieuwe uitdagingen, mijn tarief is in overleg. Dit hangt af van de opdracht en wat er verwacht wordt. Soms kan ik in een korte periode van een week iemand al op de goede weg helpen. Daarna kan ik op afstand af en toe wat tips en trucs meegeven.

Mocht je hier interesse in hebben laat het me gerust weten!