Een nieuwe opdracht… Keuzes maken

nieuwe opdrachtVrijdag was zo’n dag waar ik er meer van zou willen hebben. De hele dag hard gewerkt en alles wat ik wilde doen heb ik gedaan. Daarna ben ik bezig geweest met een nieuwe layout voor mijn cv. En terwijl ik daar mee bezig was, kreeg ik ook nog een nieuw verzoek om te reviewen binnen. FREES STUFF! Yessss! En als klap op de vuurpijl werd ik gebeld voor een nieuwe opdracht. Je hebt zo van 20die dagen, daar word ik nou blij van!


Ik werk nog steeds freelance bij dezelfde opdracht en eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe opdracht. Ik ben heel blij waar ik zit, dus weggaan zal ik daar niet. Maar als er iets op mijn pad komt wat ik er naast kan doen, zal ik dit zeker niet afwijzen.
Mijn initiële plan was eigenlijk om te wachten tot mijn dochter naar school ging en daarna met een vaste column in de Linda te starten.. -hoewel dat wellicht wat hoog gegrepen is maar …hee, een meisje mag dromen toch?!- Maar goed een leuke schrijfklus of nog een PA klus erbij is sowieso wel heel leuk om te doen. Een nieuwe opdracht is in ieder geval bespreekbaar!

Daarom werd ik er toch best blij van toen ik werd gebeld voor een nieuwe opdracht. Ik hoorde het verhaal aan van de potentiële opdrachtgever en ik moet eerlijk zeggen, het klonk onwijs leuk en uitdagend. Absoluut in mijn straatje en -BINGO- twee dagen per week! De vraag was dan ook of ik direct de week erna kon komen proefdraaien, wel op eigen kosten.

De nieuwe opdracht

In eerste instantie was ik onwijs enthousiast, want héé proefdraaien op eigen kosten heb ik eerder gedaan en dat heeft goed uitgepakt. Meestal als ik binnen ben dan ben ik ook echt binnen..
De dagen daarna ben ik er goed over gaan nadenken en merkte ik dat al mijn ervaring van de laatste 12 jaar toch zorgden voor twijfel. Misschien heb ik me toch weer een beetje teveel door mijn enthousiasme laten leiden. Flarden van het gesprek schoten in gedachten voorbij.. “ik zoek iemand met absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit” (lees: je zult veel en vaak moeten overwerken), “ik heb een beperkt budget”(lees: je zult flink moeten dalen in jouw uurloon), “de functie stelt niet veel voor eigenlijk” (lees: eigenlijk wil ik wel dat je jouw kennis en kwaliteiten in zet, maar niet officieel). Tussen de regels door gingen er toch wel een hoop alarmbellen af voor deze nieuwe opdracht.
Hoe meer ik er over na dacht hoe meer het me tegen ging staan. Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?! Ik ben veel beter dan dat! Ik heb helemaal niet per direct een nieuwe opdracht nodig?! Als er één geïnteresseerde voorbij komt, dan zullen er echt nog meer volgen. Kan niet missen! Ik heb de afspraak voor het proefdraaien afgezegd en vriendelijk bedankt. Duidelijk is het geen match.

Ik ben trots! Ik kies mezelf en dat heb ik nog niet vaak gedaan! YESSS! Nu alleen hopen dat er weer iets leuks voorbij komt, LINDA kom maar op hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *