Waar ik goed in ben

waar ik goed in benIk ben best een lange tijd bezig geweest met er achter komen waar ik nou goed in ben. Misschien is goed zijn niet de juiste term. Het ‘probleem’ is namelijk, ik kan bijna alles leren. Ik vind alles leuk. Enthousiasmeer mezelf voor de meest uiteenlopende dingen. -Oké niet voor dingen die met geschiedenis te maken hebben… kan ik gewoon niet warm voor lopen, gek he?!..- Maar als iemand mij dan vraagt: joh Merel, wat doe je nou eigenlijk.. Sta ik altijd met een mond vol met tanden.. Ja, goede vraag.. Wat doe ik nou eigenlijk!? Wat is nou dat ene waar ik goed in ben?!

Steeds vaker krijg ik de vraag van mensen die ik niet zo goed ken. “Merel, je doet zoveel, wat zul jij het druk hebben’ en dan antwoord ik meestal heel politiek correct: ‘Ja het is druk, maar ik doe gelukkig alleen maar dingen die ik leuk vind’ daarna scheiden onze wegen en denk ik na over de vraag. Ik vraag me dan ook serieus af, waarom mensen mij deze vraag stellen. Ik heb totaal niet het gevoel dat ik zo druk ben. -Behalve als ik naar mijn wasmand kijk, want daar heb ik het altijd te druk voor..- Ik heb ook wel eens gevraagd aan mensen waarom ze dat denken. Dat was best een eye opener: moeder met twee kinderen, huishouden, blogger, klassenouder, werk, balkontuin, eigen bedrijf… -Ja ja, als je het zo zegt dan klinkt het best veel..-  Maar het gekke is, ik ervaar het echt totaal niet zo. Ik geniet van alles wat ik doe en het gaat me goed af.

Waar ik goed in ben

Toen realiseerde ik me opeens WAAROM ik niet het gevoel heb dat ik overloop en een hoge druk voel. Ik kan namelijk heel goed organiseren. -Oké als ik het zo opschrijf klinkt het wel iets te zelfverzekerd-. Ik maak overal structuur van. Ik plan alles (behalve de was) en bouw ruimte in voor onverwachte zaken. Ik zorg dat ik goede systemen heb voor alles wat ik doe of wil doen. Daarnaast ben ik niet te streng voor mezelf als iets een keertje niet lukt. Nu met m’n nieuwe bullet journal gooi ik er nog een laag structuur over heen en raak ik nieuwe plannen dus niet meer kwijt. Te gek!

Toen realiseerde ik het me, dát is het! Ik maak structuur. Ik geef structuur. Ik schep verwachtingen en ik blijf overal bovenop zitten. Ik kijk naar iedere chaos en verdeel deze in happen. Daarna ga ik vrij projectmatig te werk en los ik alles langzaam op. Dát is wat ik doe! Dát is wat ik op mijn cv moet zetten. Ik weet opeens waar ik goed in ben! Nu nog een goede slogan.. een coole elevator pitch waarmee ik mezelf kan verkopen en waarmee ik ook dicht bij mezelf blijf.

Alleen die verrekte wasmand, wat daar nou mis gaat, geen idee.. Ach gelukkig ben ik toch niet helemaal perfect, verre van…

2 comments

  1. helemaal mee eens Merel – dat is precies waar jij goed in bent!
    Ik had eigenlijk wel wat pesterige posts verwacht van een paar van je fans?!! Ik zal me abonneren op de reacties hahaha… Leve de was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *