Mijn songfestival kreeg wel een heel ‘bijzondere’ wending

Niet voor mensen met een zwakke maag

Waar voor de meesten onder ons afgelopen zaterdag een moment van geschiedenis was, een avond om nooit meer te vergeten! Want tja, we wonnen het Songfestival. Had ik wel een heel bijzondere avond. En als ik zeg bijzonder, dan bedoel ik natuurlijk anders dan alle mensen. Niet per se op een hele fijne manier. Dit had alles te maken met een flinke buikgriep van mijn zoon.

Lekker op bed genieten van een plakje worst, een blokje geitenkaas en een heerlijk rood wijntje. Beetje lachen om al die optredens, soms verbaast zijn als er iets fatsoenlijks voorbij kwam. Toen natuurlijk even een goed gevoel hebben bij onze Nederlandse act – Duncan Laurence. Best een leuk liedje als ik eerlijk ben. Toen de optredens ten einde kwamen, vloog opeens onze deur open..

Ik voel me niet zo lekker

De deur vloog open, en in de deuropening stond een jongetje dat helemaal over zichzelf heen had gekotst. ‘Mama, ik voel me niet zo lekker’ zegt hij droog, geen tranen, maar wel een heel wit bleek koppie. Ik veeg z’n gezicht schoon, kleed hem snel uit en weet hem onder de douche te zetten. Dat allemaal in een tijdspan van ca 30 seconden. Ja ja, oefening baart kunst!

Verrassing!

Nadat ik mijn zoon schoon bij z’n vader in bed had gelegd (met een emmertje paraat) ben ik de slaapkamer van de kinderen binnen gegaan. daar lag mijn dochter in het onderste bed van het stapelbed in diepe slaap. De liefdevolle gedachten over mijn dochter werden bruut verstoort door mijn blote voet die in een portie herkauwde spaghetti stapte. Iedere stap die ik daarna zette leek terecht te komen in de spaghetti en uiteindelijk werd ik gedwongen om het licht aan te doen. Met het licht aan trof ik een vloer vol spaghetti aan, spaghetti in het speelgoed van de kinderen, spaghetti en saus in het haar van de barbies, saus onder het bed (hoe dat kan weet ik niet), maar het ergste was dat de deken van mijn dochter ook helemaal onder zat. Gelukkig had hij haar hoofd nog net mist, dat dan weer wel. Wat ik aantrof was echt vreselijk en ik ben ongeveer een half uur bezig geweest om alles schoon te maken. Daarna was ik net op tijd voor de puntentelling van het Songfestival. En dat was het waard!

Één lichtpuntje

Mijn dochter heeft dwars door alle commotie heen geslapen en kwam de volgende morgen boven, compleet verbaast dat ze een nieuw dekbedovertrek had. Maar als je me vraagt wat het beste van dit alles was, dan moet ik toch eerlijk zeggen dat ik het optreden van Madonna heb gemist tijdens het Songfestival. Ware het niet dat ik uit nieuwsgierigheid later alsnog het optreden heb gekeken… SPIJT!

One thoughtful comment

  1. Heee leuk dat je weer terug bent! en ach jeetje dat arme jongetje… hopelijk gaat het intussen wat beter. Heel stom dat je Madonna toch nog hebt gekeken 😃😂 (je had je vrienden moeten geloven, de zeiden dat het écht niks was, behalve genant en duur!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *