koop

Perikelen rondom de koop van mijn huis

Aan de ene kant probeer ik mijn gezin een beetje kalm te houden. Aan de andere kant ben ik ons hele leven aan het inpakken… Want niet alleen kopen we een huis, we moeten ook uit ons eigen huis vertrekken.. Gelukkig heb ik de beste schoonouders van de wereld! Ze hebben aangeboden om ons op te vangen, zo lang als nodig! We hebben dus een dak boven ons hoofd. Dat is één zorg minder, terwijl we zo druk bezig zijn. Bezig om er voor te zorgen dat ons droomhuis ook daadwerkelijk op papier van ons is en de koop van het huis daarmee rond is.

Stressfactor

Het geeft heel veel stress, tot die handtekening staat en de financiering rond is, ben je pas zeker van de koop. En daar komt de extra dimensie bij dat ik als freelancer ook geen stabiel inkomen heb en dus allerlei cijfers door mijn accountant moet laten opmaken. Ik krijg zonder de stress van de koop van mijn huis het al Spaans benauwd van financiële verplichtingen en administratie. Maar nu is het nóg erger! Alles heeft haast en alles moest eigenlijk gisteren. Dit allemaal terwijl de verkopende partij klaarblijkelijk totaal geen haast heeft. Iedere keer komt benodigde informatie pas op de deadline.

Als je dat allemaal optelt bij het verhuizen van al je spullen en van een zekere naar een onzekere situatie situatie gaan, dan is het lastig om kalm te blijven. Zeker als je dochter midden op het schoolplein je rok voor de derde keer op rij omhoog staat te trekken. Je raadt het al, dat lukt dus niet en ik sta nu dus bekend als ‘die hysterische moeder met een kort lontje’…

Nog 7 nachtjes

Volgende week zitten we bij de notaris en zou (als het goed is) er een koopcontract voor mijn neus moeten liggen. Eindelijk is dan de eerste stap in de koop van mijn huis officieel. Want tot deze getekend is, kan de verkoper nog alles doen waar hij zin in heeft… Ik probeer kalm en rustig te blijven, maar MENNNNNNN wat is dit heftig!

 

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *