geen klassenmoeder

Geen klassenmoeder meer – eindelijk vakantie

Het is zo ver, het schooljaar zit er weer op! Ik ben afgemat, uitgeput en helemaal op. Maar O wat was het een fantastisch jaar! Aan het begin van het jaar heb ik al een keer uitvoerig geschreven over mijn rol als klassenmoeder. Ik had geen idee waar ik aan begon!

Onverwachte taken

Eigenlijk heb ik toen in mijn enthousiasme ‘JA’ geroepen, zonder te weten waar ik aan begon en wat ik allemaal moest doen. Maar als ik eerlijk ben, niemand had me hierop kunnen voorbereiden. Het is veel werk. Een hoop geregel en je bent het eerste aanspreekpunt van veel ouders. Samen met de (gelukkig heel lieve en leuke) juffen hadden we een gezellige groepsapp, Waarin er vele verzoeken maar ook grappige foto’s van de kinderen heen en weer werden gestuurd. Ik kon een beetje ‘achter de schermen’ kijken en dar was wel heel gaaf!

Wat zijn er veel dingen te doen

Iedere keer dachten we ‘nu wordt het minder en rustiger’ en iedere keer bleek niets minder waar! Het werk bleef maar komen: schoolreisje, kerst, sinterklaas,, weer een schoolreis, sportdag, pasen, nog een schoolreisje, afscheid, verjaardagen, etc… Maar o wat leuk om overal bij te mogen zijn! Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Maar ik ben stiekem nog blijer dat het voorbij is. Gisteren was het dan zo ver! Ik was van plan om heerlijk te genieten van de rust met een goed koud biertje. Maar ik was gewoon zo uitgeput dat ik niet eens meer boodschappen heb kunnen halen. De ontlading van het geen klassenmoeder meer zijn en het drukke moeder-met-naar-schoolgaande-kinderen-leven kwam er uit.   Vanaf 9 uur heb ik op de bank zitten knikkebollen. Overigens niet nadat ik eerst een halve pizza in m’n mond heb geschoven, die ik mijn man heb laten halen, dat dan weer wel!

Nog een jaartje?

De vraag van ouders en juffen kwam al snel. “Merel, wil je het nog een jaartje doen?” En hoewel mijn enthousiasme me bijna weer volmondig ‘JA’ wil laten roepen, sprak dit keer gelukkig mijn verstand! Ik heb vriendelijk bedankt en verheug mee op een zorgeloos jaar! Ik heb het heel druk met mijn freelance werk (momenteel 2 grote klussen en ook nog een kleurboek dat ik moet maken). Verder wil ik ook heel graag een steentje bijdragen in de klas van mijn dochter!

Yesss volgend jaar ben ik een gewone moeder en ik ben in tijden niet zo blij geweest dat ik gewoon een moeder was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *