verhuizen

We gaan verhuizen! Of toch niet?!

Toen ik net met mijn blog was begonnen, heb ik geschreven over mijn plannen om te gaan verhuizen.  We wonen immers klein –Nou ja, voor Hilversumse begrippen dan..– We wonen met z’n vieren in een appartement van 80m2, twee slaapkamers en een ruim balkon. Niet echt iets om over te klagen, maar echt luxe is het ook niet. Tijd voor wat anders, maar waar heb ik dit vaker gehoord…

Joke of the family

Het aantal keer dat wij wilden verhuizen zijn niet meer op de vingers van één hand te tellen. We worden dan ook door familie en vrienden al jaren niet meer serieus genomen als we weer eens komen met plannen dat we nu toch echt gaan verhuizen! Ik zie ze met een half opgetrokken mondhoek, half lachend, rustig ons verhaal aanhoren. Ik hoor ze denken -ach wat schattig, ze geloven er zelf echt in!-.. En ik kan ze geen ongelijk geven… Maar nee het is klaar, dit keer gaan we echt!

Nu is het anders

Dit keer is het anders, we gaan echt weg! We zullen iedereen een poepie laten ruiken en straks een persbericht de wereld in sturen… WE HEBBEN EEN NIEUW HUIS! Daarom hebben we een actie plan gemaakt voor de klusjes die nog moeten gebeuren.. De kinderen zijn een weekend logeren bij de oppas. Het is tijd voor de laatste klusjes in huis, het huis verkoopbaar maken! -OEPS het blijkt wel meer werk te zijn dan we dachten-… Maar ik verheug me nu al op het vervolgtraject: een makelaar kiezen, een verhuischecklist maken en op zoek naar een passend verhuisbedrijf. Dit keer pakken we het professioneel aan en besparen we ons een hele hoop stress!

Onverwachte wending

Tijdens het schoonmaken en verkoopbaar maken van onze woning komen we toch weer voor wat onaangename verrassingen te staan. Zo blijken we een flinke lekkage te hebben die ervoor zorgt dat er dagelijks een emmertje water naar beneden komt. Naast het oplossen van de lekkage, moet er een nieuwe vloer komen. De keuken is zó schots en scheef dat we deze echt even moeten pimpen en de radiator moet ook vervangen worden, daar hebben we dus nog een mannetje voor nodig.. Kortom, verhuizen zit er op hele korte termijn niet in! Houdt het dan nooit op?!

We willen hier ècht weg, echt waar.. Alleen eerst even de lekkage verhelpen, een nieuwe vloer leggen, de keuken opknappen en de radiator laten vervangen.. Uhm nee ik beloof het, we gaan echt verhuizen hoor, echt waar… Jullie geloven me nog wel toch 😉

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *