healthy lifestyle

Mijn healthy lifestyle en hoe mijn beeld is veranderd

Zoals jullie weten ben ik al enige tijd bezig met een healthy lifestyle. Ik heb al behoorlijk wat resultaat behaald en heb denk ik nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten. Bij zo een nieuwe lifestyle horen ook een aantal heroverwegingen als het gaat om gewoontes en bepaalde overtuigingen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is mijn suikerinname. Ik had altijd het idee dat ik amper suiker at, want ik hou helemaal niet van zoete dingen.. Maar ik had het fout, heel erg fout zelfs!

Continue reading “Mijn healthy lifestyle en hoe mijn beeld is veranderd”

fit

Hoe ik weer fit werd

Omdat ik als zelfstandige vind dat je succes moet delen, is het ook belangrijk dat je de successen van anderen deelt en gebruik maakt van een platform als je dat hebt. Daarom deel ik met jullie hier mijn verhaal over mijn strijd naar een gezond levensstijl. Dit is ook een soort eerbetoon geworden aan diegene die mij hier in geholpen en gesteund hebben.

Achtergrond

Als moeder van 2 kleine (4 en 5) kinderen merkte ik dat ik langzaam iedere keer iets zwaarder werd, zonder dat ik het echt in de gaten had. Omdat ik vroeger altijd gepest werd met mijn dunne lichaam, genoot ik eigenlijk best van mijn veranderende lichaam. Maar na een tijdje begon ik te merken dat ik mijn kleding niet meer paste. Ik moest wijdere kleding kopen tot er zelfs een moment aanbrak dat ik eigenlijk het liefst in een joggingbroek en wijd t-shirt liep. Ik had niet bepaald een gezonde levensstijl.

Continue reading “Hoe ik weer fit werd”

Mijn nieuwe levensstijl – Hoe hou ik het vol?

nieuwe levensstijlTijd voor een update.. niet zo maar een update, nee een sportupdate! Ik ben begonnen met een nieuwe levensstijl. Zoals jullie misschien nog weten was het startpunt: 40% vet en ongeveer 10 kilo te zwaar. Ik ben inmiddels bezig en het is moeilijk. Zwaar om iedere dag te sporten en mezelf weer te motiveren om niet op te geven, hoe zwaar ook! Iedere dag trek ik, na het in bed leggen van de kinderen, keurig mijn sportoutfit aan, hang ik mijn elastieken aan de deur, vul ik mijn flesje water en stop ik -misschien wel het belangrijkste momenteel- een dik maandverband in mijn onderbroek om er voor te zorgen dat ik mezelf niet bevuil tijdens het sporten.

Continue reading “Mijn nieuwe levensstijl – Hoe hou ik het vol?”

Het moederschap – achter de schermen

moederschapHet nieuwe jaar is weer begonnen. 2017 lijkt voor mij geslaagd te worden, de nieuwe voornemens zijn gemaakt.  En iedereen om mij heen lijkt gezond of is in ieder geval op de goede weg om weer beter te worden! Toch is niet alles zo rooskleurig als het lijkt. Het moederschap heeft mijn lichaam veranderd. Ik vermoed dat veel moeders hier mee te kampen hebben. Een fijne erfenis van de zwangerschap zal ik het maar noemen. Mijn probleem: Ik kan niet meer sporten zonder in mijn broek te plassen.

Continue reading “Het moederschap – achter de schermen”

Mijn sportieve regime met kerst, dat verzin je toch niet..

sportieve regimeHet kerstfeest hebben we weer achter de rug! Mag ik even zeggen hoe ONGELOOFLIJK STOM ik ben geweest?! Welke idioot begint nou met haar sportieve regime een paar weken voor kerst?! Ik had me totaal niet gerealiseerd dat het met kerst altijd zo heerlijk is om je helemaal te laten gaan. Niet alleen met het eten, maar ook met drank. Niemand die mij voorheen met kerst ook maar één sportieve beweging zag maken. Behalve misschien om een glas wijn naar mijn mond te brengen of om een toastje aan te pakken dat voor mijn gesmeerd werd. -O wat was dat een heerlijke tijd- 

Continue reading “Mijn sportieve regime met kerst, dat verzin je toch niet..”