Wraps recept – Mijn deeg verslaving

zelf maken, deegrecept, deeg kneden, kneden, diy koken, receptRecept staat hieronder!

Ik heb een nieuwe verslaving, een gekke vreemde en ongewone verslaving. Het begon een paar maanden geleden toen ik een recept online vond om eigen wraps te maken. Het leek me leuk om eens te proberen. Het was wel even wennen… kneden, kneden, knedenMmmmm.. beetje droog, misschien wat water erbij? Of misschien juist wat bloem? O nee, het lijkt erop dat het toch een kneedbaar elastisch deegje wordt! Pfff gelukkig heb ik er niks in gegooid! Toen in balletjes verdelen, dat moet op de weegschaal.. Uhm nee dat dacht ik niet hoor, gewoon op gevoel, ik heb geen geduld voor dat pietluttige gedoe..

Oke ik geef toe, de wraps waren totaal niet rond (sommige zelfs vierkant, waar ik dan ook wel weer best van onder indruk was haha) en sommige waren heel klein en andere zo groot dat ze niet in mijn koekenpan pasten, de smaak was wat zout en ze waren droog en breekbaar, maar de zaadjes voor mijn broodbak-verslaving waren geplant! De weken daarna heb ik bijna iedere dag iets met wraps gegeten, mijn gezin werd er niet goed van, tortilla’s, burrito’s, fajita’s en dan dat weer opnieuw en opnieuw en opnieuw.. Maar na een week of twee had ik het goed onder de knie en waren ze perfect, al waren ze nog steeds niet rond, dát lijkt me gewoon niet te lukken, maar ik ga gewoon voor de handmade look 🙂 Het kneden van het deeg, het rollen van de wraps en het bakken om er vervolgens heerlijk gekruide groenten en vlees in te rollen was iets waar ik heel erg van kon genieten, goh wat een bevredigend gevoel, alles heb ik zelf gemaakt! Het smaakt naar meer en langzaam begon ik ook andere broodsoorten en deegsoorten te ontdekken.. Wat ik zeg, een gekke verslaving, maar wel een hele leuke!

Wil je dit zelf ook eens proberen? Lees dan gauw verder, ik heb het recept ook op mijn blog gezet!

zelf maken, deegrecept, deeg kneden, kneden, diy koken, recept
Wraps
Recept Afdrukken
Altijd als ik wraps maakte voor mijn gezin dan deed ik alles zelf, behalve die wraps. Waarom eigenlijk niet? Waarom geen afscheid nemen van die kant-en-klare troep? Het is echt niet heel moeilijk! Ik weet zeker dat iedereen het kan, wellicht een beetje oefenen maar de volhouder wint 🙂 Hieronder vind je het recept, mocht je opmerkingen, vragen of suggesties hebben, let me know!
Porties Prep Tijd
6-8 wraps 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Porties Prep Tijd
6-8 wraps 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
zelf maken, deegrecept, deeg kneden, kneden, diy koken, recept
Wraps
Recept Afdrukken
Altijd als ik wraps maakte voor mijn gezin dan deed ik alles zelf, behalve die wraps. Waarom eigenlijk niet? Waarom geen afscheid nemen van die kant-en-klare troep? Het is echt niet heel moeilijk! Ik weet zeker dat iedereen het kan, wellicht een beetje oefenen maar de volhouder wint 🙂 Hieronder vind je het recept, mocht je opmerkingen, vragen of suggesties hebben, let me know!
Porties Prep Tijd
6-8 wraps 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Porties Prep Tijd
6-8 wraps 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Ingrediënten
Porties: wraps
Instructies
  1. Meng de bovenstaande ingrediënten met je handen of in een keukenmachine (met deegkneder) door elkaar. Als je een keukenmachine gebruikt, kneed het deeg dan eerst op een rustig tempo, als alles door elkaar gemixt is zet je hem op een hoger standje. Het deeg zou in een paar minuten een geheel moeten vormen, is dit niet zo en is het nog brokkelig, kan het zijn dat er nog een heel klein beetje water bij moet. Gooi je er per ongeluk iets teveel in, geen zorgen, dan gooi je er gewoon weer een eetlepeltje bloem bij. Het deeg is goed als het niet aan je vingers blijft plakken en goeie zachte maar stevige bol is.
  2. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in 6 bolletjes en leg de bolletjes op een theedoek en dek dit af met een theedoek, laat dit minimaal een ½ uur rusten, liever langer. Als je ze teveel deeg hebtr gemaakt kun je het ook direct invriezen, dan heb je later wat deeg voor verse wraps.
  3. Als de bolletjes zijn uitgerust leg je er één op de met bloem bestoven werkplank, en rol je hem rustig uit, doe een poging voor een mooi rondje, maar iedere vorm werkt eigenlijk wel. Zorg dat je bloem bij de hand hebt en af en toe de wrap een beetje bestuift zodat hij niet aan je roller of plank vast gaat zitten. Draai op de helft van het rollen de wrap even om zodat de wrap niet op de werkplank blijft plakken, de wrap is dun genoeg als hij ongeveer zo groot is als een bord, ze zwellen tijdens het bakken nog een beetje op dus probeer ze echt zo dun mogelijk te maken, anders worden ze vrij melig van smaak.
  4. Als de wrap goed uitgerold is zet je een koekenpan op een middelhoog vuur en leg je de wrap in de droge pan (zorg dat je de bloem er van af klopt anders gaat dit verbranden in de pan), je bakt één kant tot er op verschillende plekken van de hele wrap luchtbellen ontstaan, dan draai je hem om en bakt de andere kant net zo lang in de pan. De wrap kan uit de pan en dan op een bord met een groot stuk aluminiumfolie, de folie vouw je er omheen zodat de wrap lekker warm blijft en door de stoom ook extra flexibel blijft.
Notities

TIP: Je kunt tijdens het bakken van de wrap de volgende deegbol uit gaan rollen, let wel op de wrap in de pan! Nu kun je de wraps vullen of af laten koelen en invriezen. Indien je de wrap in gaat vriezen vouw hem dan in vieren, dan kun je ze makkelijker van elkaar scheiden als je ze weer nodig hebt.

Als je van plan bent om veel met deeg bezig te zijn, raad ik aan om een marmeren plaat te kopen, klinkt duurder dan het is en is het echt waard! Ik heb die van mij bij de Blokker gekocht voor €14,95.

Veel plezier!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *