Wat eten we vandaag? Gevulde puntpaprika!

puntpaprika, gevulde paprika, vis receptRecept staat hieronder!

Dit is één van mijn recepten, eigenlijk ontstaan uit een restjes dag. Ik had puntpaprika’s en een hoop kleine hoeveelheden vis en vlees in de vriezer liggen. Ook had ik nog wat diepvries groente en een beetje verse groente in de koelkast. Na een grote zoektocht op het internet vond ik met een aantal ingrediënten toch wel een heel erg lekker lijkend receptje. Uiteraard heb ik het met de tijd langzaam aan wat lekkerder gemaakt en nu is het dan klaar om op mijn blog te plaatsen. Er zit geen vlees is, enkel vis en groente.

Ik maak het vanavond weer voor m’n gezin! Genieten!

Heerlijk gevulde puntpaprika's
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 8 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 8 min
Heerlijk gevulde puntpaprika's
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 8 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 8 min
Ingrediënten
Ingredienten
Porties: personen
Instructies
Paprika vulling
  1. Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de witvis in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de komijn circa 1 minuten.
  4. Voeg de witvis toe en bak circa 4 minuten mee.
  5. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het visbouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de vis uit elkaar valt.
  6. Pluk en hak de blaadjes peterselie. Roer de helft van de peterselie door de visstoof en rasp de citroen (bewaar de citroen) boven de pan. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  7. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven.
  8. Schep de visstoof in de paprika’s en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  9. Gratineer de kaas in circa 8 minuten.
Couscous
  1. Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Halveer de citroen.
  3. Meng het sap van een halve citroen, de resterende peterselie, doperwten en een scheut olijfolie extra vergine door de couscous.
Notities

TIP: ik snij zelf vaak nog een halve groene paprika heeeeel fijn en gooi deze (als de vis uit elkaar begint te vallen) in de pan bij de vulling. Dat geeft net even een iets frissere smaak en maakt het toch net even wat gezonder.

Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *