Een simpele, gezonde favoriet – Heerlijke kip Siam

Recept, Aziatisch, kip, Siam, curry

Recept staat hieronder!

Dit is zeker één van mijn favorieten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de kip Siam uit het pakje van de Knorr altijd heel erg lekker vond, maar wat me tegen begon te staan was dat ik eigenlijk helemaal geen idee had  wat er allemaal in die pakjes zat. Uit de tekst op de achterkant van het pakje werd ik niet heel veel wijzer helaas en daarom ben ik op zoek gegaan naar heerlijke recepten op het internet. Na een paar flinke mislukkingen en hele smerige varianten (ECHT HEEL SMERIG) heb ik er één gevonden die het heel goed doet! Daarom deel ik deze graag met jullie:-).

Ik hoop dat jullie er ook een beetje van kunnen genieten, laat gerust een reactie achter als er dingen niet duidelijk zijn of om te laten weten hoe het is bevallen!

Kookse!

 

 

 

Kip Siam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 20 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 20 Minuten
Kip Siam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 20 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 20 Minuten
Ingrediënten
Ingredienten
Garnering
Curry pasta
Overig
Porties: Personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Currypasta: snijd alle ingrediënten in stukken in een staafmixerbakje en maal tot een natte prut.
  3. Snij de kip en paprika in kleine stukjes. 
  4. Verhit een scheut olie in een (braad)pan die ook in de oven kan. Bak op hoog vuur  de currypasta 2 minuten. Voeg de kip toe en bak ook 2 minuten. 
  5. Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij en roer tot het begint te borrelen.
  6.  Schep rijst en paprika erdoor en zet de pan met deksel erop 20 minuten in de oven. 
  7. Rooster intussen de cashewnoten goudbruin in een koekenpan met een drupje olie, snij de bosui in fijne ringetjes en hak de koriander grof. 
  8. Haal de pan uit de oven, schep om en proef. Als de rijst nog iets te hard is, zet hem dan nog even 5 minuutjes terug in de over.
  9. Serveren met de garneringen
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *