Bijzonder Hilversum

Ik ben geboren en getogen in Hilversum. Toen ik klein was refereerden we altijd naar Hilversum als een stad. Ook al wisten we dat Hilversum een dorp is omdat het al twee keer zijn stadsrechten heeft verloren… Toch was en ben ik altijd trots op onze ‘stad’.

Het centrum van Hilversum draait eigenlijk om het winkelcentrum ‘De Hilversthof’, ooit het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Na meerdere verbouwingen in de afgelopen 10 jaar is er nu dan eindelijk besloten om het roer om te gooien. De Hilversthof gaat commercieel. Wat houdt dat in? De kleinere winkels stonden op de kick-lijst en werden vervangen door grotere namen zoals de Primark en Mediamarkt. Die laatste is nog de roddel, maar gezien de leegstand en de grote winkels die er komen, lijkt me dit vrij realistisch. Allemaal voor de aantrekkelijkheid van Hilversum, best leuk. Ik denk dat er veel mensen op af zullen komen. De vraag is alleen, wat voor mensen komen hier op af en waar moet het publiek heen dat liever voor iets originelers of specialers gaat?

Daarom ben ik met dit item op mijn blog begonnen, want ook voor de alternatieve shopper kun je je lol hier op. Ik zal af en toe een leuke winkel of gelegenheid onder de loep nemen. Gewoon omdat ik denk dat ook de kleinere winkeliers wat extra aandacht verdienen. Want laten we eerlijk zijn, ze werken er keihard voor en verdienen het!

Vind jij dat jouw Hilversumse winkel ook een item op mijn blog verdiend?! Neem dan even contact met mij op via merel@crazyfunlovinglife.nl.