Mijn sportieve regime met kerst, dat verzin je toch niet..

sportieve regimeHet kerstfeest hebben we weer achter de rug! Mag ik even zeggen hoe ONGELOOFLIJK STOM ik ben geweest?! Welke idioot begint nou met haar sportieve regime een paar weken voor kerst?! Ik had me totaal niet gerealiseerd dat het met kerst altijd zo heerlijk is om je helemaal te laten gaan. Niet alleen met het eten, maar ook met drank. Niemand die mij voorheen met kerst ook maar één sportieve beweging zag maken. Behalve misschien om een glas wijn naar mijn mond te brengen of om een toastje aan te pakken dat voor mijn gesmeerd werd. -O wat was dat een heerlijke tijd- 

Om eerlijk te zijn, dat sportieve regime is eigenlijk helemaal niet zo streng. Nee, ik mág alles. Het is mijn EIGEN keus. Ik citeer: “je mag alles hoor, het is alleen wel belangrijk dat je je realiseert wat je in je lijf stopt en hoe slecht het eigenlijk voor je is.. O ja en als je je doel écht wilt halen is het verstandiger om zelf te beslissen om het niet te doen” -BAM!- Hoezo manipulatie? Mega guilt trip in da house!? Shit, ik kan me dus nergens achter verschuilen, niet meer…

Sportieve regime – de innerlijke strijd

Dus in feite mag ik alles gewoon… maar ja dan ga ik me schuldig voelen naar mezelf toe.. Als ik mijn -door mezelf verzonnen- wekelijkse doel niet haal, krijg ik niet op mijn kop.. Niemand wordt boos, niemand spreekt me er op aan. Het is mijn eigen keus. MIJN beslissing om te kiezen voor ongezonde dingen… MIJN sportieve regime… Of te wel, MIJN keus om mijn doel niet te halen.. Dus… -OEF- even wennen dit….

Mijn kerst bestond dit jaar uit één en al dilemma. Wat doe ik wel en wat doe ik niet. Oké ik kan op beide kerstdagen een half uur sporten, daar is tijd voor -CHECK-.. dan mag ik van mezelf een wijntje drinken -YESSS-. Als ik nou op eerste kerstdag me verder keurig aan mijn ‘geen suiker’, ‘weinig vlees’ en ‘veel groente’ policy hou. Mag ik dan van mezelf op tweede kerstdag een extra wijntje en een flensje met poedersuiker? Afijn… zo zagen mijn kerstdagen er dus uit. Onderhandelen met mezelf en mijn lichaam.. Leuk hoor zo’n sportief regime…

Laat me raden -ZUCHT- de meesten van jullie hebben allemaal heerlijk zitten eten, geen moment gedacht aan de suikers, de alcohol of dat stukje fruit dat je gemist hebt tijdens de kerst? Sporten hebben jullie al helemaal niet gedaan en jullie voelen je hier ook in z’n geheel niet schuldig over?! Ik ben jaloers! Maar dit is mijn eigen beslissing geweest en hoewel het op dit soort dagen echt vreselijk frustrerend en moeilijk is, ik ben in tijden niet zo gezond en gelukkig geweest! -sprak zij opbeurend tegen zichzelf-

Op naar Oud&Nieuw, kijken wat ik dan allemaal weer niet WIL doen! Aan die ‘niet willen-mentaliteit’ moet ik nog een beetje wennen geloof ik.. Wish me luck!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *