Het fraudesyndroom

het fraudesyndroom

In de auto van mijn opdrachtgever.. Ahhhh het regent zo erg, ik breng je wel even naar het station.. besluit ik een boekje open te doen als antwoord op de vraag ‘hoe bevalt het?’ Is dat slim? Geen idee, maar als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren, dan is dat wel dat je jezelf moet zijn en niet dingen voor je moet houden. Als ik het goed heb ingeschat wordt dat hier alleen maar gewaardeerd. Ik heb er in ieder geval iets nieuws geleerd! Het zogenaamde fraudesyndroom…

Het fraudesyndroom klinkt behoorlijk heftig, maar maar eigenlijk is het best wel goed… Toen ik in de auto zat met mijn opdrachtgever vertelde ik haar dat ik gek genoeg de hele tijd het gevoel had dat ik door de mand zou gaan vallen. Ik weet dat het een irrationele gedachte is, maar toch heb ik het bijna dagelijks! Iedere avond zit ik op de bank en als mijn telefoon gaat denk ik -ja hoor het is zo ver, ik hoef niet meer terug te komen… Ze heeft ontdekt dat ik toch niks kan!-.. Terwijl ik dit naar haar uitspreek begint ze te glimlachen en vertelt ze me over het fraudesyndroom. Wat ik denk en voel is geen onzekerheid maar een heus syndroom! Wauw! Pfieuw!

Het fraudesyndroom schijnt bijna alleen maar voor te komen bij high performance people, wat niet zegt dat als je dat niet hebt, je niet high performance kunt zijn.. Maar eigenlijk is het juist positief, het houdt je scherp en dwingt om je best te blijven doen. Het enige waar je op moet letten dat het na verloop van tijd verdwijnt, anders kun je er wel last van krijgen, gelukkig heb ik het vaker gehad en verdwijnt het altijd.

Rustig laat ik het bezinken en merk ik dat me steeds beter voel… Ik zit hier goed op mijn plek!

 

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *