Wat zet je in je cv na een tijd thuis?

wat zet je in je cv na een tijd thuisAls je al een tijd thuis zit en uit het bedrijfsleven bent gestapt om je fulltime in het moederschap te storten, is het heel moeilijk om weer de switch terug te maken. Zo ondervind ik dat momenteel aan den lijve. Niet alleen merk je dat bedrijven interesse in je verliezen als potentiële werknemer omdat je een tijdje niks meer hebt gedaan, maar ook verlies je jezelf een beetje in je kinderen en moet je na verloop van tijd jezelf weer gaan herontdekken. Als je dan begint met solliciteren rijst direct al de eerste vraag Wat zet je in je cv na een tijd thuis? Om eerlijk te zijn had ik geen flauw idee.. Noem ik het een sabbatical of moederschap? Ik voelde me eigenlijk nergens echt prettig over, want het dekte niet echt de lading. Toen ik dus vorige week een leuk netwerk gesprek had, met een zakenrelatie uit het verleden, dacht ik waarom leg ik hem niet eens dit probleem voor.

Toen ik hem dus mijn probleem voorlegde wat zet je in je cv na een tijd thuis? kwam hij eigenlijk direct met een hele goede ‘oplossing’. Want laten we eerlijk zijn, met kinderen thuis zitten is niet ‘niks doen’ of ‘een sabbatical’ zoals dat vaak wel gezien wordt. Het heeft eigenlijk veel meer weg van een klein bedrijfje waar jij de manager van bent en alle verantwoordelijkheden voor draagt. Het is belangrijk dat je al die taken en verantwoordelijkheden voor jezelf ook op een rij zet, het is immers je baan geweest de afgelopen 3,5 jaar. Je moet nu alleen zelf een taak en verantwoordelijkheden beschrijving maken. Het is best een verfrissend idee en ik voel me opeens heel erg nuttig en nodig! Even alles op een rij zetten… Wat doe ik nou eigenlijk al 3,5 jaar lang?!

Wat zet je in je cv na een tijd thuis?

Na een tijdje brainstormen met mezelf, kwam ik op de volgende lijst met verschillende functies die ik heb in dit ‘bedrijf’:

 • General Manager
 • Facilitair Manager
 • Service Manager
 • Onderhandelaar
 • Bemiddelaar
 • Vertrouwenspersoon
 • Coach
 • Slaapcoach
 • Kinderjuf
 • Financieel Manager
 • Contract Manager
 • Entertainment
 • Politie agent
 • Chef kok
 • Food en Beverage Manager
 • Schoonmaakster
 • Chauffeur
 • Planner

Ik vergeet er ongetwijfeld nog een aantal, maar dit zijn wel de belangrijkste. Iedereen die nu ook in-between jobs zit, zou ik ook aanraden om zelf eens kritisch te kijken wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken als je de hele dag voor kinderen zorgt.

Ik ga geloof ik nu maar eens de tijd nemen om van bovenstaande lijst een mooi lopend verhaal te maken, zo kan dat in mijn cv verwerken en hoop ik dat het duidelijk is dat ik niet 3,5 jaar thuis heb gezeten en niks heb gedaan, maar dat het keihard werken was!

Als ik een mooie omschrijving heb, deel ik deze uiteraard met jullie!

 

One thoughtful comment

 1. Je bent er inderdaad een paar vergeten ?
  Event organiser (verjaardagsfeestjes) – verpleegster eerste hulp- secretaresse/telefoniste (speeldates) – componist (van gekke liedjes) – creative director (super creatief bedenken van allerlei artistieke dingen)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *