In de chill modus

in de chill modusHet is nu bijna 3 weken geleden dat ik ben gestart met de sollicitatiegesprekken. Ondertussen heb ik één afwijzing in de pocket en heb ik bij een andere procedure inmiddels drie gesprekken gehad. Het derde gesprek was nog steeds een heel intensief maar ook leuk gesprek. De reden voor het derde gesprek was voornamelijk de laatste puntjes van twijfel wegnemen. Er zijn in het totaal nog drie kandidaten in de race en het gaat om een heel klein team waar je continu en intensief zal moeten samenwerken. Een klik en vertrouwen in elkaars werk is hierin dus extra belangrijk. Er is weinig tijd voor bijsturing of feedback gesprekken. Voor de mensen die mij goed kennen is dat een no-brainer, een situatie waar ik altijd heel goed in functioneer, maar ik snap ook heel goed dat zo’n beslissing voor een klein bedrijf niet 1,2,3 is gemaakt. Nu alle gesprekken achter de rug zijn en ik wacht op de uitslag zit ik in de chill modus. Ik verander er nu toch niks meer aan.

Het geeft me eigenlijk ook wel een soort van rust, of ik nu wel of niet ben geworden, door de goede gesprekken kan ik er ook zeker vrede mee hebben als ik het niet ben geworden. Dan was het gewoon niet voor mij. Ik ga hier niet zeggen dat ik door een afwijzing niet verdrietig zou zijn, want natuurlijk zou ik het heel jammer vinden, maar het heeft me in ieder geval wel het vertrouwen gegeven om weer door te gaan en (hopelijk) in de chill modus mijn sollicitatie avontuur voort te zetten. Komende week heb ik sowieso nog een gesprek met een recruiter, die ik al wat jaartjes ken en die graag mij wil ondersteunen in mijn banentocht, want ook al zou de baan doorgaan, het is freelance en parttime waardoor ik mijn ogen open moet houden voor volgende kansen 🙂

Voorlopig hang ik in de chill modus op de bank met een lekkere grotere kop verse gember thee, te genieten van een lentezonnetje en twee spelende kindjes die vrolijk liedjes aan het zingen zijn.

Life is good!

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *