De eerste uitslag is binnen

de uitslag, zenuwen, eerste gesprekWeten jullie nog de baan waar ik vorige week voor op gesprek ben geweest? Ik zou vorige week al horen of het een ja of een nee was, als ik niks zou horen dan was het een twijfel tussen kandidaten. Ik heb dus keurig een week gewacht op de uitslag. Hoe langer ik er over na dacht hoe krommer ik het hele, je hoort wel iets, of je hoort niets, begon te vinden. Daarmee weet je namelijk helemaal geen reet en ik merkte dat ik me er wel een beetje aan begon te ergeren. Dus toen het gisteren een dikke week geleden was dat ik het gesprek heb gehad, heb ik toch besloten om maar eens vriendelijk te informeren of ik nog een beetje geduld moest hebben of dat ik een bericht gemist had.

Na drie keer opnieuw een keurig mailtje te hebben samengesteld kon ik het eindelijk versturen –kan ik dat vragen of komt dat pushy over? Nee, zo is het wel goed geloof ik -klik- ‘SEND’-. Het verbaasde me dan ook wel erg dat ik binnen 10 minuten een antwoord in mijn mailbox had, waar ongeveer de volgende boodschap in stond: “Bedankt voor uw interesse, na vergelijking met andere kandidaten bent u het niet geworden, bedankt voor de interesse.” Uhm, oke… jullie realiseren je toch wel dat ik een sollicitatiegesprek heb gehad? Ik heb niet alleen een brief gestuurd? WTF?! Waarom hebben jullie dat dan niet gelijk laten horen? Hoewel ik al mentaal me op de uitslag had voorbereid en het niet bepaald als verrassing kwam, was ik toch wel echt verbaast over de kortheid en zakelijkheid van de brief en vooral over de reactiesnelheid. Alsof de uitslag allang bekend was maar ze even vergeten waren mij op de hoogte te brengen.

Het grappige is wel dat door de manier waarop ze dit aanpakten, ik eigenlijk HEEL blij ben met de uitslag! Het is voor mij een bevestiging dat deze baan voor mij gewoonweg niet de juiste is. En ik ben alleen maar steeds blijer met de sollicitatie procedure van de andere baan waar ik nog midden in zit! Of ik het daar nou wel of niet ben geworden, ze behandelen me met respect en waarderen mijn tijd. Goh, wat zou het leuk zijn als daar het balletje wel mijn kant op rolt!

Heel gauw schrijf ik daar ook weer een update over!

2 comments

  1. Goed stukkie weer!!
    En zeerr herkenbaar, ik denk voor iedereen die regelmatig solliciteert (of inschrijft op gemeentelijke kunstopdrachten)
    Heeft niks te maken met een groot ego, het is de verbazing over zoveel achteloosheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *