Altijd die twijfel

twijfel, twijfelen, story of my job lifeNa twee dagen strak te staan van de zenuwen en het heen en weer twijfelen, heb ik het nu toch een ‘plaatsje’ kunnen geven. Van mijn eerste sollicitatie procedure heb ik inmiddels een bevestiging dat ik volgende week een derde gesprek heb JEEJ! En de andere sollicitatie zou ik deze week horen, maar heb ik nu (vrijdagmiddag 5 uur) nog niks over gehoord. Wat dus inhoudt dat ik op een gedeelde eerste plek sta met iemand anders en er dus twijfel is. Daarbij trekt de andere kandidaat aan het langste eind. Ze zijn dus nu met iemand anders aan het onderhandelen en indien ze daar niet uitkomen, ben ik het geworden. Okee niet onzeker van worden, dat verandert niks aan je enthousiasme, twijfel is niet gelijk afwijzing…

Ik vind het toch wel knap dat ik mezelf in van die uitzonderlijke situaties weet te manoeuvreren. Op de één of andere manier is dat een beetje de story of my job-life geworden. Ik heb schijnbaar iets wat ze heel leuk vinden, maar toch blijft er een twijfel waardoor ik gesprek op gesprek moet blijven voeren. Ach, ik zie het maar als een compliment, want ik val in ieder geval op en daarnaast vind ik het ook wel heel fijn dat er bedrijven zijn die hun sollicitanten dus zo serieus nemen dat ze er echt de tijd voor nemen om de juiste beslissing te kunnen nemen. Als ze dan voor mij gaan dan willen ze ook echt, dus dat is heel goed. Maar toch kan ik het niet helpen dat er een klein duivels stemmetje in mijn achterhoofd fluistert zie je, weer geen eerste keus, je bent gewoon niet leuk genoeg… Ze willen je eigenlijk niet echt maar durven het niet tegen je te zeggen… Gelukkig neem de redelijke-ik de overhand en weet ik dat er een juiste baan voor mij bij zit. Ook als deze twee het niet worden, dan wel weer een andere baan.

Raar hoeveel stress, twijfel en kopzorgen dat solliciteren met zich meebrengt. Ik was dat eigenlijk totaal vergeten. Ik ben nu nog veel dankbaarder voor mijn lieve kinderen, die er met hun poepluiers, yoghurt vingers, snotneuzen en kwijlhandjes ervoor zorgen dat ik me ook heel nodig en vooral heel belangrijk voel. Want dat mag ik nooit vergeten, ik ben niet alleen maar een werkzoekende, ik ben ook moeder en vrouw en daar ben ik nog iedere dag super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *