fit

Hoe ik weer fit werd

Omdat ik als zelfstandige vind dat je succes moet delen, is het ook belangrijk dat je de successen van anderen deelt en gebruik maakt van een platform als je dat hebt. Daarom deel ik met jullie hier mijn verhaal over mijn strijd naar een gezond levensstijl. Dit is ook een soort eerbetoon geworden aan diegene die mij hier in geholpen en gesteund hebben.

Achtergrond

Als moeder van 2 kleine (4 en 5) kinderen merkte ik dat ik langzaam iedere keer iets zwaarder werd, zonder dat ik het echt in de gaten had. Omdat ik vroeger altijd gepest werd met mijn dunne lichaam, genoot ik eigenlijk best van mijn veranderende lichaam. Maar na een tijdje begon ik te merken dat ik mijn kleding niet meer paste. Ik moest wijdere kleding kopen tot er zelfs een moment aanbrak dat ik eigenlijk het liefst in een joggingbroek en wijd t-shirt liep. Ik had niet bepaald een gezonde levensstijl.

Het besef

Van mezelf ben ik vrij ijdel en realiseerde ik me dat er iets aan mijn eetgewoontes moest veranderen. Dit kon zo niet langer! Vanaf dat moment aten we enkel nog verse groenten, geen koekjes of andere slechte dingen meer en ik begon echt te genieten van dit nieuwe eten. Hoewel we heerlijk en gezond aten, bleven er toch kilo’s bij komen en om dit tegen te gaan ging ik mezelf ‘uithongeren’. Ik at dagen achter elkaar heel weinig en dan merkte ik dat ik slanker werd. Hoewel het leek te werken, had ik ook totaal geen energie en alles was eigenlijk te veel! Het meeste vervelende was dat ik daardoor ook just weer vreetbuien kreeg en die kilo’s kwamen er dan dubbel zo hard weer aan. Kortom, ik had geen idee hoe ik dit moest oplossen.

Een nieuw begin

Afgelopen zomervakantie was ik er klaar mee. Dit moest veranderen, ik had een professional nodig. Iemand die precies weet wat ik moet doen om nu voor eens en voor altijd een gezonde levensstijl te hebben en te houden. Per toeval kwam er een advertentie op Facebook voorbij en heb ik mij ingeschreven. Een paar dagen later werd ik gebeld door Tim en Sietse. Ik merkte dat de werkwijze van PFH helemaal klopte met wat ik nodig had voor een gezonde levensstijl. Niet alleen qua sporten, maar ook het stukje mentale begeleiding en voeding. En -heel belangrijk voor iemand met een druk gezinsleven- alles is thuis op twee vierkante meter te doen. Het voelde goed, hoewel het natuurlijk spannend was, ik was er klaar voor. Ik gaf me over aan mijn nieuwe leven en schreef me in.

Daar gaan we dan

Nu kon (en wilde) ik niet meer terug! Gedurende de eerste vier maanden ging ik iedere week naar de studio. Ik hield me strak aan het sportschema en de voedingsmenu’s. Hoewel ik soms plagerig aan het klagen was, realiseerde ik me dat ik goed bezig was. De menu’s waren goed vol te houden en ik merkte dat mijn lichaam weer ging vragen naar de juiste voedingsstoffen, dus rauwkost in plaats van een Snickers. Ik kon heerlijk de hele dag eten en hoefde mezelf niet meer uit te hongeren! Nee ik moest juist eten om af te vallen, te gek!

Het resultaat

Na vier maanden had ik mijn doel (10 kilo kwijt en een vetpercentage onder de 33%) al gehaald en als kers op de taart merkte ik dat ik ook andere doelen in mijn leven ging halen! Zo werden mijn blog en YouTube kanaal steeds succesvoller, mijn opdrachtgever (ik werk freelance) gaf mij een flinke tariefsverhoging en ik kreeg opeens een aantal hele mooie kansen, waar ik zelfs soms nee op heb moeten zeggen! Alles viel op zijn plek en blijft dat nu na 6 maanden ook nog steeds doen!

De beste dingen die ik uit deze veranderingen in mijn leven heb gehaald:

 • Ik ben niet meer bang om ‘moe’ te worden, sterker nog ik krijg er een kick van!
 • Ik heb zin om nieuwe dingen op te starten en vlieg overal vol enthousiasme in
 • Mijn lichaam begint weer mooie en strakke vormen te krijgen
 • Ik slaap veel meer en voel me veel fitter!
 • Ik voel me gelukkig, stress heb ik bijna niet meer
 • Mensen vinden dat ik er ‘fit’ uit zie (deze week al twee keer gehoord!)
 • Ik hoor vaak dat ik er een stuk jonger uit zie nu
 • Mijn huid is veel gezonder
 • Ik hoef niet meer over eten na te denken want ik verlang alleen nog maar naar gezond eten, behalve dan die zak paprika chips, daar blijf ik een zwak voor hebben…
 • Misschien wel de belangrijkste: Ik speel weer actief met mijn kinderen!

Soms heb ik wel een ‘slechte’ week. Maar denk dan aan Tim z’n reactie: “Merel, heb je er wel van genoten?” En zo is het, ik mag het best af en toe iets minder goed doen, de balans is er inmiddels, mijn resultaten zijn stabiel. Ik geniet met volle teugen van alles wat ik doe en ben ongelofelijk blij dat ik er voor gekozen heb om met Tim en Sietse samen te gaan werken. Ik kan trots zeggen, ik ben gezond!

Nu ben ik samen met Tim op zoek naar die stok achter de deur voor als mijn traject klaar is. Ook in  de nazorg laten ze je niet stikken. Het zijn echt geweldige jongens die met hun charme, enthousiasme en professionalisme jou kunnen begeleiden naar een beter leven!

Tim en Sietse, onwijs bedankt voor alles en ik verheug me op de samenwerking die nog voor ons ligt!

8 comments

   1. Ik zal er wel over heen lezen, maar ik zie geen linkje naar Tim en Sietse. Zou je dat alsjeblieft naar mij kunnen mailen. Leuke blog trouwens!

 1. Wat leuk om te lezen! En super goed bezig zeg, heel knap! Je mag echt trots zijn op jezelf 🙂 Ik ben vorige week begonnen met trainen bij Tim, dus over een paar maanden kan ik (hopelijk) ook zeggen dat ik weer fit ben! 😉

 2. Wat een herkenbaar verhaal. Nu 22 weken verder bij Tim en Sietse en 10 kilo lichter en een betere coditie. Het zijn toppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *