healthy lifestyle

Mijn healthy lifestyle en hoe mijn beeld is veranderd

Zoals jullie weten ben ik al enige tijd bezig met een healthy lifestyle. Ik heb al behoorlijk wat resultaat behaald en heb denk ik nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten. Bij zo een nieuwe lifestyle horen ook een aantal heroverwegingen als het gaat om gewoontes en bepaalde overtuigingen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is mijn suikerinname. Ik had altijd het idee dat ik amper suiker at, want ik hou helemaal niet van zoete dingen.. Maar ik had het fout, heel erg fout zelfs!

Nieuwe gewoontes

Toen ik goed op ging letten waar allemaal suiker in zat, bleek dat er in vrijwel alles waarvan ik dacht dat het suikervrij of gezond was, op de één of andere manier wel suiker in verwerkt zat. Was het niet onder de noemer suiker, dan was het wel onder een andere naam. De één nog meer geconcentreerd dan de ander. Mijn trainer heeft me een hele simpele regel meegegeven en die wil ik graag delen: als in de eerste vier ingrediënten van een product suiker, of een andere naam voor suiker, in zit, dan niet eten. Ingrediënten staan op volgorde van hoeveelheden, dus hoe eerder er suiker in het rijtje staat, hoe meer er in zit. Ik vond dit heel leerzaam en wellicht hebben jullie er ook wat aan in jullie zoektocht naar een healthy lifestyle.

Vitamines en andere supplementen

Voor mij had het woord ‘Voedingssupplement’ een hele slechte naam. Ik associeerde voedingssupplementen of wel met anabolen steroïden of met één of ander kansloos milkshake dieet waar je ook niet bepaald gezond van kon worden. Nu ik eenmaal in een healthy lifestyle ‘flow’ zit, merk ik dat ik ook deze meningen aan het heroverwegen ben. Want je kunt gewoon niet altijd zo goed eten dat je alle benodigde vitaminen en voedingstoffen binnenkrijgt. Natuurlijk moet je proberen om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Maar eerlijk is eerlijk soms lukt het gewoon niet en soms vind je iets ook gewoon niet zo lekker.

Ik hou bijvoorbeeld niet heel erg van zuivel producten en hoewel de discussie nog gaande is of een glas melk bijdraagt of juist afbraak doet aan gezonde botten, ik wil toch wel heel graag door het leven gaan met gezonde botten. Daarom eet ik veel producten waarvan ik weet dat er veel calcium in zit en het resultaat lijkt dat mijn botten, ondanks mijn melk ‘onthouding’, sterk zijn.

Maar als ik later oud en breekbaar ben…

Hoe ouder je wordt, hoe meer aanvullende stoffen je nodig hebt. Je ziet niet voor niets veel oudere mensen met hele tassen vol met pillen zeulen. Dus als ik een oud fragiel breekbaar vrouwtje ben -moeilijk voor te stellen dat dit toch écht ooit gebeurt- dan zal ik niet twijfelen en gewoon een potje Chondroïtine, Gluscosamine of een ander supplement bestellen. Want als ik iets wil, dan is het zo lang mogelijk in goede gezondheid leven!

Mijn advies is dus, kijk naar jouw eigen voeding en levensstijl, probeer van alle gezonde dingen zo veel mogelijk binnen te krijgen. Lukt dit niet, ga dan op zoek naar aanvullende supplementen. Want ook supplementen dragen bij aan een healthy lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *