wennen op school

Mijn dochter gaat wennen op school

Het is werkelijk ongelofelijk, maar ook mijn jongste kind gaat binnenkort naar school. Ik ben gisteren in haar nieuw klas langs geweest en daar heb ik een drietal dagen mogen plannen zodat ze kan gaan wennen op school! Ze staat te trappelen om te gaan en was eigenlijk heel erg teleurgesteld dat ze niet direct in de klas mocht blijven. Mijn gevoelens hierover zijn niet gemixt, o nee… ik ben blij!

Maar hoe voelt mama zich

We staan in de rij en de juf ziet ons al aankomen. Ze pakt de agenda en verwelkomt mijn dochter. Die staat een beetje overweldigd, maar stralend naast mij en geeft keurig antwoord op de vragen van de juf. Als we klaar zijn met inplannen, zeg ik tegen de juf “nou ze heeft er in ieder geval heel veel zin in!”, de juf ook lacht en we draaien ons om. Terwijl ik dat doe hoor ik een moeder tegen mij zeggen “maar hoe voelt mama zich?” Ik kijk in twee grote bruine meelevende ogen die mij steun proberen te geven omdat mijn dochter gaat wennen op school en daarna iedere dag op school zal zijn.

Dit haat ik dus

Laat ik beginnen met te zeggen dat, hoewel ik snap dat ze het heel goed bedoelde, ik haar eigenlijk een kopstoot wilde geven. Om de volgende twee redenen:

  1. Ik HAAT het als mensen tegen mij in de mama vorm praten, ik heb een NAAM en anders zeg je maar jij of u.
  2. Ik vind het niet erg, sterker nog, ik spring een gat in de lucht! VRIJHEID! Alleen als ik dat zeg zijn er veel mensen die dan een oordeel klaar hebben.

Natuurlijk liet ik het niet merken en lachte vriendelijk terug. Ik zocht de woorden die het minst lullig over zouden komen. Ik besloot te gaan voor: “o MAMA vindt het eigenlijk wel fijn. Dan kan MAMA weer een beetje werken en plannen maken”. Ik zag het onbegrip en oordeel in haar gezicht, maar daar geniet ik dan stiekem juist van!

Ik wierp nog een laatste blik op de juf en voelde me gesteund, ze lachte naar me.

Nog drie weken en dan zet ik de champagne klaar! Tijd voor mezelf, tijd voor werk en weer een mijlpaal gehaald!

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *