De laatste keer…

Het is raar, maar een feit. De laatste keer naar het consultatiebureau is dan nu toch echt aangebroken! En mijn dochter heeft geheel in stijl afscheid genomen. We moesten een prikje en de ogen test. Hoewel ik haar al goed had voorbereid op wat er zou komen, toverde ze toch weer een nieuwe verassing uit de hoge hoed, deze zag ik niet aankomen!

De laatste prik

Ik vind naar het consultatiebureau gaan echt geen pretje. Ook al zijn mijn kinderen redelijk ‘gemiddeld’ en is er door hen weinig aan te merken. Het is daar zo vreselijk heet en het is er voor de kinderen veel te leuk. Spelen alsof hun leven er van afhangt. Met een kopje thee van de glijbaan en als ze dan naar het kamertje van de ‘mevrouw’ moeten, mogen ze daar ook nog allemaal leuke spelletjes doen. Ik moet ze daar meestal weg sleuren.

Als ze vier- nou ja bijna- jaar zijn begrijpen ze ook dat als ze een prik krijgen dat dat dan niet leuk is. Ik heb met mijn dochter al ruim van te voren aangegeven dat ze een prik moest en dat het de laatste keer zou zijn. Ja als ze 9 jaar is weer, maar voorlopig laatste keer. En ja, het doet pijn, niet lang, maar het doet wel pijn. Eerst vond ze het helemáál niet leuk. Maar later vond ze het wel stoer en stond ze trots aan iedereen te vertellen dat ze een prik moest, maar dat ze dan pas echt een grote meid was. En dat ze heel stoer ging doen!

Zoals je kunt begrijpen maakte ik me dus niet zo heel veel zorgen. Voor alles een laatste keer en deze leek best prima te worden. Toen we net binnenkwamen moest mijn dochter -uiteraard- nog even poepen en plassen.. Dit ging gelukkig goed. We waren net terug toen we werden opgeroepen om naar binnen te gaan. Mijn dochter keek me aan en riep: “maar mama ik moet poepen!” Zoals ik altijd doe weeg ik het risico af. Dit leek op een zenuwen ‘want-ik-moet-een-prik’ poepen dus ik zei: nee joh we zijn net geweest, we gaan gewoon naar binnen. Mijn dochter mompelde: oke en liep braaf naar binnen.

Foute inschatting

Tijdens het bezoek in het kamertje bij de ‘mevrouw’ ging het blokjes bouwen en de oogtest prima. Al werd m’n dochter wel een beetje driftig omdat ze de allerkleinste lettertjes niet kon lezen.. maar alles leek prima te gaan. De hele tijd zat ze bij mij op schoot en liet ze vieze scheetjes, van die scheetjes die blijven hangen.. Althans dat dacht ik… Vlak voor de prik moest ze toch echt nog even plassen en liepen we nog even snel naar de wc. En daar kwam de geur, dit keer heftiger en meer dan ooit! Ze had d’r hele onderbroek onder gepoept! Daar kwam die geur dus vandaan en JA ze moest wel echt nog een keer poepen… Hoppa onderbroek uit, met blote billen in de badjas en straks maar een ienimini luier als een soort maandverband bevestigen, dit had ik echt niet zien aankomen.

Eenmaal terug bij de ‘mevrouw’ gedroeg mijn dochter zich weer voorbeeldig. Ik vergeet even voor het gemak dat ze wel de hele tent bij elkaar riep dat ze in d’r broek had gepoept… Dus…. Maar de prik was geen enkel probleem, geen kik en geen traan. Super stoer was ze! De laatste keer een prik… De eerste keer publiekelijk in d’r broek gepoept…

Nu maar hopen dat het afscheid nemen van de laatste keer de volgende keer wat minder smerig gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *