Suiker, suiker en nog eens suiker

Sinds ik met mijn nieuwe regime bezig ben, merk ik dat er langzaam kleine veranderingen in mijn gedrag plaats vinden. Nu zie ik ze als positief, een jaar geleden zag ik het als zeikerige onzin. Ik ben gestopt met suiker en alcohol. Het gekke is dat ik dacht dat ik meer problemen zou hebben met alcohol dan met suiker, maar niets is minder waar. Ik wist niet dat suiker zo’n grote invloed had op je gedrag, humeur maar ook gezondheid. Ik dacht altijd dat ik heel weinig suiker at, TOT ik op de ingrediënten van producten ging kijken.

Suiker

Mijn trainer gaf mij in de eerste sessie van mijn trainingsschema een keus. “wat is slechter voor je, beschuit of honing?” UHM Yes die weet ik! Suiker is slecht en dat zit in honing, dus hoewel het misschien niet zo ongezond is als een slagroomsoesje, kon het niet anders, ik koos de honing. FOUT! Beschuit zitten verkeerde/snelle suikers in. Snelle suikers worden door het lichaam opgeslagen als vet omdat het lichaam niet weet wat het er mee aan moet. -Ja ik weet dat de theorieën hierover verschillen, maar ik heb besloten dit als waar aan te nemen omdat ik duidelijk zie dat mijn lichaam is veranderd sinds ik naar dit advies luister- 

Sinds ik dit weet lees ik de ingrediënten op alle verpakkingen en eet ik geen suiker meer. Toen ik toch een keer ging zondigen, kreeg ik direct spijt van de hyperactiviteit en de enorme down die ik daarna kreeg! Mijn kinderen krijgen sindsdien ook geen suiker meer. Alleen nog suikerloze snacks en tomaatjes, komkommers etc… En ze vinden het heerlijk! Ik heb ook uitgelegd dat ze geen koekjes meer thuis krijgen, omdat dat niet gezond is en ik wil dat ze gezond groeien. Ze zeuren bijna nooit om snoep of koek, gelukkig zijn ze gek op groente PFIEUW!..

De praktijk

Toen ik vanmorgen bij de supermarkt kwam en mijn dochter van drie met de bon een pannenzegel ging halen was mijn frustratie groot. De mevrouw achter de balie gaf haar een zegel en pakte een bakje vol met dikke zoete gummiesnoepjes en geeft mijn dochter zo vrije keus, voor ik er erg in had zaten er drie snoepjes in haar mond! Ik wilde boos worden, haar een knal verkopen, de les lezen over dat ik niet wilde dat mijn kinderen net zo’n dikke reet zouden krijgen als zij… Maar nee, ik heb op mijn lip gebeten en opgewekt hoorde ik mezelf zeggen: “Goh schat, wat een verwennerij, thuis mag je dat helemaal niet van mij!” terwijl ik dit zei zag ik de mevrouw zuchten en haar hoofd schudden…

Op dat moment realiseerde ik het me.. O nee ik ben zo’n moeder, zo’n zeikerd waar ik vroeger ook diep bij moest zuchten.. Wat heb ik gedaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *