Mijn nieuwe levensstijl – Hoe hou ik het vol?

nieuwe levensstijlTijd voor een update.. niet zo maar een update, nee een sportupdate! Ik ben begonnen met een nieuwe levensstijl. Zoals jullie misschien nog weten was het startpunt: 40% vet en ongeveer 10 kilo te zwaar. Ik ben inmiddels bezig en het is moeilijk. Zwaar om iedere dag te sporten en mezelf weer te motiveren om niet op te geven, hoe zwaar ook! Iedere dag trek ik, na het in bed leggen van de kinderen, keurig mijn sportoutfit aan, hang ik mijn elastieken aan de deur, vul ik mijn flesje water en stop ik -misschien wel het belangrijkste momenteel- een dik maandverband in mijn onderbroek om er voor te zorgen dat ik mezelf niet bevuil tijdens het sporten.

Het sporten

Mijn nieuwe levensstijl heeft een aantal must-do’s. Ieder avond doe ik krachttraining en cardio. Niet zo veel hoor, het duurt 20 minuten, maar dat is lang genoeg. Nog steeds lig ik aan het einde van die 20 minuten totaal uitgeput en drijfnat in een plasje zweet op mijn matje. Hijgend maar ook super trots op mezelf dat ik het gewoon weer gedaan heb.

Naast de thuis trainingen ben ik ook minimaal één keer per week in de Studio te vinden.Ze noemen het de Studio omdat het niet een normale sportschool is, er staan geen apparaten het is echt gericht op personal training. -Al vermoed ik ook dat er nog wel wat marteltuigen uit die kasten tevoorschijn gaan komen, gelukkig heb ik die tot dusver niet gezien- 

De Studio vervloek ik, het is verschrikkelijk, ik moet iedere keer tot het naadje en ik word gemeten en gewogen. Ik loop de hele tijd te schelden en op mijn trainer te voeteren. Ondanks dat ga ik daar toch altijd weer met enorm veel energie weg. -op vorige week na dan, toen was ik kotsmisselijk van het harde trainen…- Ze zullen vast blij zijn als ik weg ben daar!

Voeding

Bij mijn nieuwe levensstijl hoort ook een stuk voeding. Zonder dat aan te passen bereik je je doelen natuurlijk niet. Nog steeds eet ik geen suiker, ja de natuurlijke suikers (denk aan fruit) maar geen geraffineerde suikers en ik kan je na acht maanden zeggen. Het voelt TE GEK! Ik heb geen dipjes meer gedurende de dag, ik ga weer normaal naar de wc -sorry vies onderwerp, maar wel een belangrijk gevolg!- en ik slaap veel beter. O ja en ik ben opeens GEK op ongezouten noten. Die dingen vond ik voorheen echt goor maar het lijkt er op dat mijn smaak veranderd.

Ik eet keurig zes maaltijden per dag en ik kom echt niks te kort. Alcohol doe ik heel soms, maar echt alleen als het een speciale gelegenheid is. Gelukkig zijn dat er in de maanden januari/februari niet veel. Als ik wakker word ben ik opgewekt en voel me redelijk fit -oké, wakker worden blijft gewoon kut, maar het is opeens een stuk minder kut dan vroeger-. 

Resultaat

Na 8 weken in mijn nieuwe levensstijl is het tijd voor evaluatie! Heeft al dat sporten en al dat vele (maar gezonde) eten nou echt zin? Nou reken maar! Ik ben er nog lang niet hoor, maar ik pas al meerdere kledingstukken niet meer. Mijn spijkerbroeken zitten weer prettig en gaan aan zonder worsteling op het bed. Mijn pijntjes en kwaaltjes zijn ook volledig verdwenen en ik begin het zelfs leuk te vinden om actief bezig te zijn. Ook mentaal merk ik dat ik onwijs veel rust heb in mijn hoofd en totaal relaxed ben. Boos word ik niet meer snel en als ik het voel opkomen kan ik er opeens veel beter mee omgaan.

De resultaten zijn er ook zeker! Ik ben al 6 kilo afgevallen en ben al 5% van mijn vet kwijt! Met dank aan mijn fantastische trainer en ook zeker aan mezelf! De acht zwaarste, heftigste, kutste maar ook beste weken van mijn leven!

Daar ga ik nou morgen gewoon lekker een wijntje op drinken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *