verhuizen

Huis in de verkoop zetten

Het is zo ver, we gaan het huis in de verkoop zetten. Wat een heftige tijd is dit, alles gaat in een stroomversnelling voorbij. Vorig jaar schreef ik nog een blog over hoe we de plannen hadden om te verhuizen, dat niemand ons meer serieus neemt omdat het toch nooit gebeurt. En inderdaad het duurde zeker langer dan verwacht, maar het is zover. Het huis gaat in de verkoop!

De markt

Hoewel ik eigenlijk iemand ben die meestal snel wil schakelen en in actie wil komen. Hield ik om – voor mij op dat moment – nog onbekende reden het proces van verkoop tegen. Ik wilde het gewoon niet echt! Op funda kijken naar nieuwe huizen vond ik al helemaal onwerkelijk. Want ja.. verhuizen, dat is toch eigenlijk niets voor ons? Veel te volwassen!

Toen ik voor de grap een keer op funda keek naar het huis van de buren – die willen al jaren verkopen en hebben het huis al een paar keer uit de verkoop gehaald omdat er gewoon geen kopers waren – zag ik dat het huis verkocht was! En niet gewoon verkocht, maar voor heel veel meer dan waar ze het een paar jaar terug voor wilden verkopen. Ik voelde een stoot adrenaline komen en realiseerde me dat het bij ons nu ook echt tijd is. Van een rem werd ik opeens de stuwende motor. De woningmarkt is gek geworden en wij gaan er van profiteren!

Bizarre tijden

Letterlijk de volgende ochtend ben ik naar de makelaar van de buren gelopen en binnen een week was de afspraak geweest en lagen de contracten in de brievenbus! – WAUW het gaat nu echt gebeuren – Opeens ging ik heel anders kijken naar mijn huis. Ieder vlekje op de muur, ieder stipje op het hout, alles valt me op. En ik merk dat ik vreselijk onzeker werd. Boenen, boenen, boenen. Toch maar weer even de witte latex erbij halen om een muurtje te witten, behang plaksel maken om dat kleine losse hoekje behang vast te zetten. Ik werd gek van mezelf!

Documenten opzoeken

Als je je huis in de verkoop zet, moet je ook al je documenten weer opsnorren. Van eigendomsbewijzen tot VvE jaarrekeningen en nog veel en veel meer. Zijn er ooit schades geweest aan het huis, lekkages of schimmelvorming? Alles moet je verklaren en langzaam ga je je huis steeds minder waarderen. Pfff als ik van te voren had geweten hoeveel werk dat verkopen was, was ik er geloof ik toch maar niet aan begonnen. Maar ik kon niet meer terug en dat is maar goed ook. Hierna zal het vast makkelijker worden!

De foto’s

Het volgende stadium zijn de foto’s. Je hele huis leeghalen en het er zo uit laten zien als of er geen enkel mens ooit iets gebruikt. Heel hard boenen en opruimen loont. De foto’s waren geweldig. Echt wel een vak apart zo’n huis op de foto zetten, maar wat een goede fotografe!

Samen met de makelaar besloten we dat het beste moment om de woning in de verkoop te zetten na kerst en oud en nieuw is. Daarom moesten we nog een paar weken wachten voor mijn mooie eerste huisje op funda te zien is.

Het gevoel dat ik heb is dubbel. Langzaam durf ik te dromen over een mooier en groter huis, een nieuwe fase in van mijn leven. Maar aan de andere kant vind ik het ook verdrietig, een huis verkopen waar je zoveel herinneringen in hebt gemaakt. Mijn kinderen zijn hier geboren en ik heb hier zo ongelofelijk veel meegemaakt. Ik word er ook een beetje nostalgisch van.

Gelukkig heeft enthousiasme en zin in een nieuw avontuur de overhand! Eindelijk gaan we een grote mensen leven krijgen en zijn we helemaal volwassen met een huis en een tuin!

4 comments

  1. Heb net gehoord dat het binnen 3 dagen nadat het op funda staat al is verkocht, geweldig en voor een mooie prijs …ben benieuwd in welk huis ik hierna moet gaan oppassen op de kinderen ….gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *