koop

Huis in de verkoop

Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef, staat mijn huis nu dus officieel in de verkoop! Maar wat een bizarre tijd is dit? Voordat het huis op funda te vinden was, had ik al vier (!) bezichtigingen in de agenda staan. Hoewel dat natuurlijk heel leuk was, ging er maar één ding door mijn hoofd. POETSEN!

Bezichtigingen

Goed, bezichtigingen dus. Hoe moet dat eigenlijk, hoe ver gaan mensen? Kijken ze in al mijn kasten, zitten ze aan mijn spullen? wat is eigenlijk de norm? Ik zou zelf echt nooit kasten opentrekken of aan andermans spullen zitten, maar ik krijg veel vreemde verhalen te horen. Be prepared is alles wat er door mijn hoofd gaat. Helaas heb ik niet heel veel ruimte en wel heel veel spullen, dus het resultaat van mijn opruim sessie is toch dat ik iedere kast vol prop met alles wat normaal gewoon rondslingert. En dan vooral kleding, schoenen, tekeningen van de kinderen en eigenlijk gewoon alles wat er voor zorgt dat je kunt zien dat mensen in dit huis leven!

Dag 1

Ik merk dat ik onrustig word van de bezichtigingen, op dag 1 krijg ik het bericht dat er de volgende dag ook al weer 4 bezichtigingen zijn! Wat een gekkenhuis! Ik mocht dus twee dagen bijna niks in mijn huis aanraken. Met twee kleine kinderen in huis is dat een hele uitdaging kan ik je vertellen. ‘S morgens mocht ik de hele dag poetsen omvat mijn (normaal rommelige huis) een showhuis te maken. Wat een werk, maar reken maar dat het me gelukt is! Om 13:00 uur sluit ik de deur achter me en besef dat er nu een hele nieuwe fase aankomt. Om 15:00 uur kreeg ik een telefoontje van de makelaar, hij verwachtte dat drie van de vier bezichtigingen een bod zouden gaan doen -JEEEEJ! ik doe een klein vreugde dansje!- Nu afwachten of het ook echt gaat gebeuren natuurlijk…

Dag 2

Op dag 2 heb ik nog geen biedingen… Hoewel mijn verstand zegt dat dat heel normaal is, zegt mijn emotionele kant: O NEEEEE NIEMAND WIL MIJN HUIS HEBBEN! Aanstellerij natuurlijk, want hoe snel kunnen mensen zo’n beslissing nemen?! We hebben het hier over hoge bedragen natuurlijk. De verlossing kwam gelukkig vlot. Na de bezichtigingen van deze tweede dag kreeg ik van de makelaar te horen dat er 3 bieders waren! Allemaal goede biedingen en daarom besloot de makelaar dat iedereen zijn definitieve bod mocht neerleggen binnen 24 uur. Zo hee dat ging snel, dat zag ik niet aankomen op dag 2 van de verkoop -PFFFF niet normaal!-

Verkocht

De volgende dag kregen we de biedingen binnen en opeens waren het er zelfs 4! Wauw wat een keus. Kort gezegd, we hebben een bod aangenomen en ons huis is verkocht! Binnen 48 uur! Hoe tof is dat! Hoewel we super blij zijn, schiet ik nu wel zwaar in de stress. Want als we er eind maart al uit moeten, wordt het wel heel lastig om snel een nieuwe woning te vinden! Blijheid en stress volgen elkaar continu op in mijn hoofd en ik weet momenteel niet zo heel goed wat ik moet voelen.

Ik ga me nu maar eerst focussen op de afronding van de verkoop, want alles moet natuurlijk nog getekend worden enzo… Daarna ga ik stressen over het kopen van een nieuw huis!

Tjek! Dat is het plan, nu nog uitvoeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *