De jurk van mijn dochter

de jurkSchat, kom je?! Roep ik tegen mijn dochter, die midden in de winkelstraat doodstil met d’r mond open naar een vast punt staat te staren.. Geen reactie van haar kant. Ik loop met een hele zware tas met boodschappen te zeulen en heb geen zin om weer helemaal terug te lopen. Ik probeer het nog een keer “schat kom je alsjeblieft?!” Op een iets wat dwingende toon. Meestal werkt dit en komt ze naar me toe. Dit keer niet… Ze lijkt in trance, in trance met haar blik op één vast punt. Ik begin nu wel nieuwsgierig te worden waar ze naar kijkt, haar blik is gericht op een nieuwe kleding winkel hier in Hilversum, Vox Mini, ik ben er nog nooit geweest maar word nu wel heel nieuwsgierig!

Ik besluit dat ik toch naar haar toe zal moeten lopen want waar ze naar kijkt is schijnbaar zó interessant dat ze NIETS meer om haar heen lijkt op te nemen. Als ik dichtbij genoeg ben en zie waar ze naar kijkt en begin het opeens heel erg goed te begrijpen. Er hangt in deze onwijs eigentijdse, hippe, warme en gezellige winkel een jurk. Een jurk die mij doet denken aan vroeger, ik begrijp haar obsessie dan ook direct! Het is een super leuk vintage jurk, grijs met gekleurde stippen. “Mama, mag ik alsjeblieft naar binnen?!” Hoor ik een lief zacht stemmetje vragen, terwijl ze nog steeds in trance naar de jurk in kwestie kijkt. “Ja schat, laten we dat maar even doen dan”.

Eénmaal binnen, snap ik haar enthousiasme direct, het is een leuke winkel die ook zeker goed tot z’n recht zou komen in de negen straatjes in Amsterdam. Mijn persoonlijke voorkeur gaat vooral uit naar de ouderwetse kast vol met leuke vintage items, die van mijn dochter duidelijk ook. De jurk waar ze zo naar zat te staren was echt héél leuk, maar ook echt nog véél te groot! Ik denk 2 maten. Toch moest en zou ze hem aantrekken. Hoewel de jurk veel te groot was, stond hij haar fantastisch. Mijn moederhart kan niet anders dan mijn pinpas trekken en de obsessie voor deze jurk te steunen. Ze heeft smaak die kleine.

Toen er een jaar geleden bekend werd dat er in Hilversum een grote Primark zou komen, werd ik best een beetje ongelukkig. Want als ik ergens niet blij van wordt zijn het saaie, massa winkels waardoor je allemaal in dezelfde jurk loopt met kerst. Vergis je niet, ik koop ook bij de H&M en de Zara, maar probeer dat toch te combineren met leuke originele items. Dit leek in Hilversum verleden tijd te zijn geworden. Gelukkig geven de winkels zoals Vox Mini mij weer een beetje hoop, dat ook in Hilversum nog steeds ruimte is voor de alternatieve shopper! Dankzij dit soort winkels voel ik me weer wat meer thuis hier!

PS: Mocht je trouwens niet in Hilversum wonen, ik kwam er net achter dat Vox Mini ook nog een hele coole website heeft! 

4 comments

  1. Ben je al eens bij Mevrouw Groen geweest? Zit ook in Hilversum hoor! Er is meer aanbod in Hilversum dan Primark, Hennes en Zara. Ik nodig je graag uit om eens te komen kijken.

    1. Mevrouw Groen is idd een hele leuke winkel. Het wordt gerund door een bevlogen echtpaar en ze gebben leuke, originele en vooral duurzame items! Idd de moeite waard om daar eens te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *