Nu moet mijn spek er af – welkom in de hel

spek er afEen half jaar geleden ben ik weer gaan hardlopen, 2 maanden lang heb ik het vol gehouden. Langzaam verviel ik weer in mijn oude gedrag en toen kwam de zomer. Ik dronk meer wijntjes en langzaam ruilde ik het sporten weer in voor lekker op de bank hangen en filmpjes kijken. Onder het genot van een zak chips zat ik te kijken naar de filmsterren die allemaal zo’n prachtig lichaam hadden. Mompelend sprak ik mezelf tussen de happen chips door toe: ‘Merel, je moet echt iets gaan doen, anders lijk je straks op een Michelin mannetje.. Het moet gebeuren: mijn spek er af…’

Uiteraard bleef het heel lang bij woorden. Hoewel ik eigenlijk totaal niet gelukkig was met mijn eigen lijf, was de drempel nóg hoger om er iets aan te gaan doen. Toen ik op vakantie in Denemarken was, zat ik iedere dag in de sauna.Toen ik eindelijk rust en tijd had om na te denken (Denemarken is namelijk echt een heel saai land!) realiseerde ik me wat er nou eigenlijk aan de hand was. Mijn spek moet er af, kost wat het kost! Ik maakte een plan, vroeg geld voor mijn verjaardag en zette het apart. Hoe het ook zou gaan, ik wil een personal trainer. Iemand met verstand van zaken en doe mij kan begeleiden. Ik wil weer met trots een bikini dragen!

Het plan: spek er af

Uiteraard heeft het nog een paar maanden geduurd om de juiste trainer te vinden.. –Okee nu neem ik mezelf weer in de maling…- Het heeft een paar maanden geduurd voordat ik de drempel over was en daadwerkelijk een paar bedrijven heb aangeschreven. Uiteindelijk heb ik een leuke organisatie gevonden die naast de personal training ook coaching en voedingsadvies geeft. In het begin ga je één op één en na een maand zit je dan in een kleine groep van 4. Prima dus!

Daar zat ik dan, bij de inschrijving. De jongen vraagt mij, joh ik zie dat je hardloopkleding aan hebt, loop je veel hard? Uhm, nou nee eigenlijk niet, ik dacht ik kleed me maar een beetje in stijl… -Stiekem hoopte ik ook dat ik met deze kleding weggestuurd zou worden onder het motto: joh jij hebt dit niet nodig…- Nou dat gebeurde dus niet.. Toen gingen we wegen. Ik had al heel lang niet op de weegschaal gestaan, en ik schrok: 69,5 kg! Zo zwaar ben ik niet eens geweest toen ik hoogzwanger was! Daarna mijn vet percentage: 40% WTF, dat is 30 kilo vet! Mijn BMI wel in orde gelukkig. De eindconclusie was: Vet omzetten in spieren en ik ben een heel eind. Zucht, het klonk gisteravond allemaal zo simpel..

Vandaag kreeg ik een mail en werd het opeens realiteit: 3 liter water drinken per dag, geen alcohol, geen suiker meer en 8 uur per nacht slapen -SLIK- Waarom heb ik me nou voor 9 maanden vastgelegd?! Wish me luck!!!

2 B Continued….

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *