Een nieuwe baan, een nieuw begin

een nieuw beginHet is best raar opeens, ik heb een baan! Ik heb 3,5 jaar thuis gezeten en ergens had ik niet het gevoel dat ik ooit nog achter dat aanrecht vandaan zou komen. Ik voelde me eigenlijk wel heel fijn als huismoeder, nou ja… de eerste drie jaar dan… Daarna werd ik eigenlijk knettergek en merkte ik dat ik gewoonweg geen bevrediging meer kon halen uit het voorlezen van een Jip en Janneke verhaal of uit het kijken naar Dora en Bootz.. Terwijl ik dit schrijf onderga ik een open hartoperatie, omdat mijn dochter zojuist heeft geconcludeerd dat mijn hart niet goed klinkt… Het vinden van een baan voelt voor mij echt als een nieuw begin.

Een nieuw begin houdt niet in dat ik opeens alleen nog maar wil werken en niet meer als moeder wil bezig zijn. Nee, het betekent dat ik soms word verlost van de dagelijkse routine en rituelen. Ik hoef niet meer iedere ochtend mijn kinderen achter de broek aan te zitten, omdat ze moeten opschieten. Er zullen dagen in de week zijn dat ik niet op school kom en als ik wel op school kom, heb ik ook daadwerkelijk iets over mijn leven te vertellen buiten het moederschap om -YESSSSS- 

Maar de meeste dagen in de week, ben ik gewoon moeder Merel. Ik zal op het schoolplein staan en als een idioot naar de juf zwaaien zodat ik mijn kind mee krijg. Ik maak het het huis schoon, kook het eten en knuffel met mijn kinderen. De meeste dagen van de week kan ik nu echt genieten van alles wat het leven brengt en vooral van mijn kinderen, want door die break -ook wel werk genaamd- zorgt ervoor dat zelfs al die saaie of herhaaldelijke klusjes opeens niet meer vervelend voelen. Het is een nieuw begin, een nieuwe start, een kans om nóg meer te gaan waarderen wat ik heb!

Morgen eerste werkdag, spannend is het wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *